Лате Макиато

Еспресо

Капучино

Айс Кафе

Лате Арт

Лате Макиато

Името на тази класическа напитка значи “мляко, изцапано с кафе” на италиански, а магическата ѝ сила се крие в пухкавата пяна.

1. Зареди цедката на твоята еспресо машина с любимото ти Jacobs кафе и без да я препълваш, пусни едно късо или нормално еспресо.

2. Напълни малка каничка с 60 мл високомаслено мляко (за предпочитане над 3,5% масленост) и го разбий на пара за поне 40 секунди като държиш дюзата близо до стената на каничката и не много дълбоко потопена в млякото до получаване на гъста, пухкава пяна.

3. Налей млякото в чаша внимателно, така че пяната да остане отгоре и добави еспресото, като го наливаш право в средата на чашата.

Плътно

Facebook www.jacobscoffee.bg