Лате Арт

Еспресо

Капучино

Лате Макиато

Айс Кафе

Лате Арт

Изкуството да украсиш чашата капучино или лате с мляко е една от най-примамливите тънкости в кафе магията.

1. Зареди цедката на твоята еспресо машина с любимото ти Jacobs кафе и без да я препълваш, пусни едно късо или нормално еспресо.

2. Напълни малка каничка с 120 мл студено (около 5°), високомаслено мляко (за предпочитане над 3,5% масленост) и го разбий на пара като държиш дюзата близо до стената на каничката и не много дълбоко потопена в млякото. За около 30 секунди млякото ще е готово.

3. Налей бавно млякото в чашата като първо сипваш с леки кръгови движения, а с покачване на нивото сваляш към ръба, за да направиш плътно млечно петно на кафения фон. Накрая с леко движение насочи струята напред през петното, за да оформиш сърце.

Плътно

Facebook www.jacobscoffee.bg